• Elképsztően jó évet tudhat maga mögött a Counter-Strike: Global Offensive
  • Minden hónapban akadt olyan alkalom, hogy egymillió fölötti volt az egyidejű játékosszám
  • A rekordban természetesen a Counter-Strike 2  bejelentése is közrejátszott
  • Ami vélhetően újabb magasságokba fog emelkedni

Noha többségében negatív kontextusban szokott elhangozni el a CS:GO neve, tagadhatatlan, hogy a Valve és a Hidden Path Entertainment 2012-ben (!) megjelent lövöldéje óriási hatással volt az online lövöldék piacára, valamint az e-sportra. Az elmúlt hónapok során többször is beszámoltunk arról, hogy az FPS sorra dönti a saját rekordjait az egyidejű játékosszám terén, a Steam Charts összesítéséből pedig az is kiderült, hogy az elmúlt egy év során nem volt olyan hónap, amikor ne produkált volna egymillió fölötti időszakot a program.

csgorekord.jpg

Ahogy az látható, tavaly augusztus óta minden hónapban volt olyan periódus, amikor több mint egymillió felhasználó kergette egymást a pályákon, az adatokból pedig világosan kiderül, hogy márciusban nőtt meg csak igazán az érdeklődés – nem véletlenül, hiszen ekkor került hivatalosan is bejelentésre a számos újítással kecsegtető Counter-Strike 2. Az oldal számításai alapján májusban érte el a hegycsúcsot a játék, ekkor 1 802 853 volt a rekord, ami minimum kalapemelést érdemel egy ilyen veteránnak mondható alkotás esetében. Szinte biztosra vehető, hogy a hamarosan (legalábbis elvileg) megjelenő CS2 még ezeken a számokon is túltesz majd, szóval hiába a negatív hangok, a legenda még nagyon sokáig a köztudatban marad.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.