• A Minecraft: Education Edition az eredeti program kibővített változata
  • A változtatás leginkább a tanárok dolgát könnyítik meg
  • Az Oktatási Kiadás a nyár folyamán startol el

A Minecraft a Microsoft szerint már most negyven ország több ezer osztálytermében segíti a gyerekeket a tanulásban, de most, hogy ez még könnyebb és szórakoztatóbb legyen, egy olyan változattal állnak elő, amit kifejezetten az iskolák számára találtak ki. Ez lenne a Minecraft: Education Edition.

Persze a program azért nem esett át drámai változáson, inkább csak kiegészült néhány hasznosnak látszó elemmel. Az egyik egy térkép, amely segítségével eltalálhatnak olyan történelmi helyekre, mint Pompei, a Gízai piramisok vagy a görög templomok, vagy megoldhatnak feladványokat, kvízeket. Emellett kapott egy beépített fényképezőt és képkatalogizálót, amelyek segítségével a diákok megörökíthetik a bejárt tájakat. Továbbá az Oktatási Kiadás része egy olyan funkció, amivel a tanárok elzárhatják a játék egyes elemeit a diákok elől.

A Microsoft hamar leszögezte, hogy nem szándékozik a Minecraftból valódi oktatási programot készíteni, elsősorban szeretnék játéknak megtartani, amit tanításra is lehet használni.

A Minecraft: Education Edition egy új közösségi oldallal együtt indul, amely további támogatást nyújt: többek között óravázlatokat és egy új programot, a Minecraft Mentors-t, amelyben tapasztalt Minecraftot használó oktatók segítik azok munkáját, akik először csatlakoznak a programhoz. Valamint itt lesznek elérhetőek a már megépült, az oktatásban segítő dolgok is, mint például óriási molekulák.

A Minecraft: Education Edition a nyáron startol el.