A Star Wars: Old Republic MMOG sok száz órára elegendő szórakoztatást biztosít, elég csak a felfedezésre váró bolygókra, a tömérdek küldetésre, és persze a PvP-arénákra gondolni, ám ezek mellett egyéb, nem kifejezetten a harcra kihegyezett tevékenységeket is terveznek a fejlesztők.

Egy közösségi kérdezz-felelekben (Q&A) a PvP-rendszer fejlesztését felügyelő Gabe Amatangelo elárulta, hogy a csapatával jelenleg is azt fontolgatja, hogy megtervezzenek-e a történethez nem kapcsolódó, véres harc nélküli minijátékokat. Azt persze nem árulta el, hogy pontosan mikre gondoltak, de van néhány kívánság: sokan szeretnék például, hogy a SW:KoToR-ban bemutatott pazaak nevezetű kártyajáték bekerüljön, illetve a versenyszámokat (swoop racing) is szívesen fogadnák a rajongók, személy szerint pedig az Új Reményben látott sakkot is el tudnám képzelni.

A Star Wars: The Old Republic egyébként a tervek szerint még idén meg fog jelenni, de ne lepődjünk meg, ha még tovább fog késni a játék. Az EA-től Eric Brown le is szögezte: elképzelhető a további csúszás, a szavait követően pedig nem sokkal elhalasztották a játék európai bétatesztelését.