A 82-es légideszant hadosztály bátor katonái számtalan bevetésen bizonyították rátermettségüket. Míg a "vijjogó sasok", közismertebb nevükön a 101. légideszant hadosztály első nagy megmérettetése Normandiában vette kezdetét, addig a 82-esek már túl voltak Észak-Afrika gyilkos sivatagán, s Szicília és Olaszország is számtalan bevetést rejtett számukra. Nem hiába tehát, hogy az EA-nál egyértelmű döntés született: nem akartak ismét egy főképp csak Normandiára hajazó alakulatot bemutatni - természetesen tisztában vagyok vele, hogy többek között Bastogne német ostrománál is nagy szerep jutott a 101-eseknek, ám ettől most tekintsünk el -, de szerették volna mindenképp belehelyezni a játékba az ejtőernyőzést. A végeredmény bizony mindenképp elismerést érdemel. Változatos helyszínek egy feletébb tapasztalt elit alakulat szemszögéből.

Magát a játékmenetet nem kívánom ismét elmagyarázni, ezt már számtalanszor megejtettük rengeteg hírünkben, s Necros tartalomban dús adatlapjával amúgy sem igazán lehetne versengeni. Helyette ezúttal tényleg a tárgyra térek, így közlöm veletek az örömteli hírt: az Electronic Arts bejelentette, hogy nem egy amerikai és angliai boltba érkezett már meg a Medal of Honor: Airborne. Mindez természetesen még inkább megerősíti azt az álláspontot, miszerint szeptember 7-én mindannyian ugorhatunk majd számtalan véráztatta helyszín felett.

MoH: Airborne - a dobozok már a spájzban vannakVan ám még egy kis meglepetés a tarsolyomban, s ha egy kicsit közelebb hajoltok, azonnal meg is mutatom nektek: egy aranyos kis minijátékkal kedveskedtek az EA munkásai, hogy a nagy várakozás közepette hasznosan (?) töltsük el az időnket. A Medal of Honor: Airborne - Online Missions címre hallgató játék az alábbi oldalon található meg, ahol egy gyors regisztrációt követően azonnal neki is állhatunk a mulatságnak. A feladatok kellően nehezek, ám koránt sem lehetetlen a megoldásuk. Ha ügyesek vagytok, akár még értékes nyeremények is üthetik a markotokat. Jó szórakozást kívánok hozzá!