• Július 27-28-án lesz a nyári MondoCon - PC Guru Show
  • Most először rendeznek Magic: The Gathering Arena-versenyt
  • Az összdíjazás 75 ezer forint, a nevezés ingyenes

Aki ott volt a tavaszi MondoCon - PC Guru Shown, az láthatott egy bemutatómeccset a stratégiai kártyás műfaj legújabb sikervárományosáról, a papíralapú TCG-k ősatyjának digitális változatáról, a Magic: The Gathering Arenáról. Most pedig itt a lehetőség, hogy ne csak nézzétek, hanem játsszatok is, most először ugyanis ez a játék is képviseltetni fogja magát a rendezvényen, mint esport.

moncodon-jon-az-elso-magic-the-gathering-arena-verseny.jpg

A július 28-án esedékes élő nagydöntőre két selejtezőből lehet majd kvalifikálni, melyeket július 14-én (jelentkezési határidő: július 13. 22:00) és július 21-én (jelentkezési határidő: július 20. 22:00) rendeznek. A jelentkezés pontos menetéről, a formátumról, illetve a paklilista leadásával kapcsolatos tudnivalókról itt olvashattok bővebben.

Mindkét selejtezőből a két döntős jut tovább a helyszíni fináléba, ahol a bajnoki cím és az egyedi playmat mellett komoly pénzdíjért is folyik majd a harc. A teljes nyereményalap 75 ezer forint, mindez ingyenes nevezés mellett, ráaádul minden indulónak meglesz a lehetősége arra, hogy nyerjen valamit, hiszen az egyes selejtezők döntősei mellett a 3-4. helyezettek is díjat kapnak (2-2 Magic Booster), valamint a többi játékos között is kisorsolnak egy Magic the Gathering Planeswalker decket a Metagame jóvoltából.