• 6440 dollárba fáj a Mortal Kombat 11 összes kozmetikai eleme
  • Ráadásul ehhez 6 óránként csekkolnod kellene a boltot

A Mortal Kombat 11 sem úszta meg mikrotranzakciók nélkül, akár egy használt autó árát is otthagyhatjuk, ha mindenkinek mindent meg akarunk szerezni a lehető leghamarabb. Ez jelenleg 23 karaktert jelent, karakterenként 60 kozmetikai elemmel, melyben az egyszer használatos bónuszok és további kivégzések nincsenek benne. Ennek fényében, lehet, hogy az első értékelések biztatóak, de a mikrotranzakció fronton már kevésbé derűs az égbolt.

A matekot nem mi végeztük el, hanem egy Reddit felhasználó, akinek a számításai szerint négy skint össze lehet szedni, vagyis már “csak” 56 elemet kell begyűjteni a maximalistáknak. Erre a helyi valuta (Time Krystal, innentől TKl) a leggyorsabb mód, melyet ötszázas csomagokban vesztegetnek, darabját 5 dollárért, de a “legjobban” az 5600 TK-s csomaggal járunk, az 40 dollár. Persze csupán játékkal is szerezhetünk TK-t, de erre később még visszatérünk.

Összefoglalva 23×56×500=644000 TK-t lőhetünk el, ha mindent akarunk, ami a legkisebb TK csomaggal számolva 6440 dollár (nagyjából 1 millió 860 ezer forint), a “legjobb” esetben is 115 darab 40 dolláros TK csomaggal váltható meg, ami pedig 4600 dollár (nagyjából 1 millió 330 ezer forint). Ezt nehezíti, hogy a boltban nem érhető el minden egyszerre, cirka 6-8 óránként cserélődik a kínálat, tehát azonnal még egy rakás pénzzel sem teheted rá a mancsod mindenre.

Ha az ingyenes utat választanád, akkor hosszú kalandra készülhetsz fel. Játékosunk négy óra alatt 760 TK-t szedett össze, ami lehetett volna több is, de átlagnak megfelel, mert a több zsetont érő tornyokhoz egyszer használatos cuccok kellenek, amik további grindelést jelentenek. Egy szó mint száz, ezzel az átlaggal "csupán" 3390 óra, azaz kb. 140 nap non-stop játékkal töltött idő összeszedni a kellő mennyiségű kamupénzt.

Nem csoda hát, hogy a közösség felháborodott, a Netherrealm pedig javításokat ígért - még meglátjuk, hova vezetnek a változtatások.