Sokszor hallottuk már azt, hogy az agresszív játékok agresszív gyerekeket szülnek, az azonban még minket is meglepett, hogy a szeretett hobbink -- a tévénézéssel és a sok netezéssel együtt -- rákot is okozhat, különösen a fiatalabb korosztályban. A megdöbbentő hírt a Blikk kaliberű brit napilap, a The Mirror hozta le, s állításukat a Royal College of Paediatrics and Child Health kutatásaira alapozták, a cím megírásakor kényelmesen megfeledkezve arról, hogy nem maguk a játékok hordozzák magukban a rákos sejtek megjelenésének veszélyét, hanem a hosszabb ideig tartó, egy helyben való ülés.

„A gyerekek elegendő mozgáshoz jutnak az iskolában a sportolásnak és egyszerűen a játéknak köszönhetően, de ha otthon csak egy helyben ülnek, később olyan hobbik alakulhatnak ki, amelyek szívbetegségek, rák, vagy cukorbetegség kialakulásához vezethetnek.” -- Kate Mendoza, World Cancer Research Fund.

A cikk a hangzatos „A tévé- és számítógép-őrület rákot okoz a gyerekeknél” címen jelent meg szép nagy, öles betűkkel, utalva arra, hogy ezek az időtöltési formák a hibásak, ám az idézett szakértők egyike sem említette meg ezeket, csupán arra figyelmeztettek, hogy kevesebbet kellene a képernyők előtt ülni.

A videojátékok rosszak. Értem?