A Dorna Sports 1992-től  birtokolja kizárólagosan a való életben zajló MotoGP világbajnokság reklám- és televíziós sugárzás jogait. A játéksorozat eddigi részeit a THQ és a Namco Bandai közösen adták  ki. Előbbi az xboxos és PC-s vonalról, míg az utóbbi kiadó a PlayStationre megjelenő változatokról gondoskodott.  Azonban a tegnapi nap folyamán aláírt exkluzív szerződés a továbbiakban csak a Capcomnak biztosít jogot arra, hogy a bajnokságot a játékprogramok világába ültesse át. Ráadásul nem is kevés időre: a szerződés első körben 2012-ig szól. Ugyan a MotoGP '07 PlayStation 2-es kiadását már legutóbb is a Capcom vállalta magára, mostantól kezdve az ő kezükbe került az összes platformváltozat feletti bábáskodás minden gondja-baja.

MotoGP jogok a Capcomnál"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy aláírhattuk a beleegyezést, amelyben a Dorna Sports első ízben engedélyezi, hogy egyetlen kiadó gondoskodjon az összes platformváltozat megjelenéséről." - nyilatkozta Mark Beaumont, a Capcom fejese.

A következő rész tehát a 2008-as MotoGP-s szezont fogja feldolgozni, s meglepő módon MotoGP 08 címmel érkezik majd a boltok polcaira. Hogy pontosan mikor? Az egyelőre még kérdéses, hiszen a szerződéssel kapcsolatos herce-hurca is még csak az elmúlt napokban játszódott le, azonban egy renderképpel máris szolgálhatunk. Érdekességként szeretném megemlíteni, hogy a MotoGP 08 ezúttal is multiplatform játék lesz, azaz  PC-n kívül Xbox360-on, PlayStation 2-n, sőt PlayStation 3-on és Nintendo Wii-n is találkozhatunk majd vele a közeljövőben, ami egyben a MotoGP debütálását is jelenti az utóbbi két platform esetében.

(Az alábbi képek a MotoGP előző részéből származnak.)