Először 2014 nyarán, a Thief megjelenése után hallottunk arról, hogy a Vertigo Entertainment és a Prime Univers Productions közösen kaparintotta meg a játék megfilmesítési jogait. Már akkor megtudtuk, hogy a produceri teendőket Adrian Askarieh (Hitman: A 47-es ügynök) és Roy Lee (A tégla) látják el, és ahogy az ma kiderült, ez nem változott azóta sem.

Ami újdonság a mai hírben, hogy a produkciós munkálatokba beszállt a Straight Up Films, így újabb két producert nyertek meg az ügynek: Marisa Polvinót és Kate Cohent, akiknek a legismertebb munkája a Transzcendens. Valamint executive producerként ott lesz Sandra Condito is, a Straight Up Films feje, és Khalid Jones, aki a Source Rockot és a Square Enix érdekeit képviseli majd a produkcióban. Illetve egy privát befektető, David Boies is csatlakozott a stábhoz (a már említett Transzcendensből is kivette a részét).

Az írócsapat két főből áll, az idén bemutatott Misconductot jegyző Adam Masonből és Simon Boyesből. Elképzelésük szerint a film a játékhoz hasonlóan egy dark-fantasy lesz, amiben a hős tolvaj próbálja felszabadítani a népet a mágikus zsarnokság alól.