Az id hosszú ideje fejlesztés alatt álló új játéka, a Rage a napokban jelent meg, ám a játékosoknak, különösen PC-n nem volt felhőtlen az öröme. Habár remek játékmenetet és egy gyönyörű világot kaptunk, az élményt technikai problémák árnyékolták be. Persze nem mindenkinél jelentkeztek a szóban forgó gondok, s a játékosok egy része különösebb panaszok nélkül barangolhatott a veszélyekkel teli világban -- és barangoltak is, felfedezve pár érdekes meglepetést.

Az 1991-ben alapított id Software három mérföldkőnek számító játékot is letett az asztalra: az FPS-ek nagyapját, a Wolfensteint, az akkoriban a brutalitásával és csúcsszuper grafikájával figyelmet felkeltő Doomot, és az online multiplayert divatba hozó Quake-et. Ezek a programok mind-mind legendának számítanak a veterán játékosok körében, így nagy volt az öröm, mikor a Rage-ben felbukkantak a programok, de nem ám csak egy kis utalást rejtettek el a fejlesztők, hanem komplett szobákat, ahol bónusztárgyak várják a felfedezőket.


Wolfenstein


Doom


Quake


Még valami: az id azt javasolja, hogy azok a játékosok, akiknek ATI videokártyájuk van, töltsék le a RAGE Catalyst drivert, akik pedig Nvidia kártyával rendelkeznek, szerezzék be a 285.38-as frissítést, és kapcsolják be a Nvidia Update funkciót. Elméletben a problémák egy része így megoldódik majd, de az igazi orvosság a játék első hibajavításában fog megérkezni.