Amikor megtudtuk, hogy a Modern Warfare 2-ben ártatlan embereket lehet gyilkolni, rögtön sejtettük, hogy nem kell sok idő, amíg a média ráharap a témára. Elsőként az ausztrálok fedezték fel a videót és azonnal kiakarták tiltani a játékot az országukból, majd őket követte az Amerikai Egyesült Államok, ahol a Fox csatorna népszerű -- de a játékokhoz abszolút nem értő -- Fox & Friends adásában két szakértő társaságában (Jon Christensen - Slash Gamer, Jim Steyer - Common Sense) arról beszéltek, hogy mekkora kárt okoz az Infinity Ward játéka a fiatalkorúak elméjének.

A beszélgetést egy kiegyensúlyozott vitának hirdették meg, de a Mass Effect-fiaskó után nem volt kétséges, hogy arra megy ki a játék, hogy rossz színben tüntessék fel a Modern Warfare 2-t. A műsorvezető rögtön azzal indított, hogy a játékban terroristaként lehet lekaszálni a reptérnyi fegyvertelen embert, ám mint azt jól tudjuk, és ahogy Jon Christensen is leszögezte, ez így nem igaz. A játékban ugyanis tisztán és világosan elmagyarázzák, hogy mi egy beépített CIA-ügynököt alakítunk, aki a játék fő gonoszának, Makarovnak a lebuktatásán dolgozik, sőt mi több, az ominózus jelenetet át is lehet lépni. A Fox azonban csak kötötte az ebet a karóhoz és megjegyezték, hogy ha a szülő megveszi gyermekének a játékot, semmi sem állíthatja meg a csemetét abban, hogy játékon belül terroristává váljon, persze Jon erre rögtön rávágta válaszként, hogy csak virtuális brutalitásról van szó és hogy tulajdonképpen nem is vagyunk terroristák, de a műsorvezetőt ez az érv nem érdekelte.

A Foxnak egyébként ez már második próbálkozása egy egyébként nagyon jó játék bemocskolására, gondoljuk csak a Mass Effect (nagyon nehezen feloldható) szexjelenete kapcsán kirobbant botrányra, melynek során egy állítólagos szakértő beszélt a játék gyerekekre nézve káros hatásiról, de később kiderült, hogy a felkért alak nem is hallott a BioWare űreposzáról, és ezért bocsánatot is kellett kérnie mindenkitől megalapozatlan véleménynyilvánítás miatt.