A novemberben megjelenő Assassin's Creed: Revelations amellett, hogy tovább görgeti Desmond, Ezio, Altair és a Templomosok korokon átnyúló történetét, igyekszik elvarrni néhány kilógó szálat, fényt deríteni több rejtélyre, és ami a legfontosabb: ez lesz a finálé felvezetője. Az Assassin's Creed-játékok egyik fontos történeti szála ugyanis a 2012-es világvége, s mivel az apokalipszis már a nyakunkon van, a Ubisoft még a nagy dátum előtt szeretné lezárni az Assassin's Creed-saga Desmondra eső részét.

„Az Assassin's Creedben a 2012 decemberében esedékes világvége köré építettünk egy történetet, így természetesen még ez előtt be kell fejeznünk ezt az egészet. Butaság lenne egy részben a valóságra támaszkodó játék fináléját akkor megtartani, mikor a végként kitűzött napot már elhagytuk.

Az Assassin's Creed-széria a ciklusokról szól. Ott van az Ezio- és az Altair-ciklus, amelyek a Revelationsben lezárulnak, és van még nekünk a Desmond-ciklus, ami 2012 decemberében fog befejeződni.” -- Alexandre Amacio, az Assassin's Creed: Revelations vezető tervezője.

Természetesen azzal, hogy az eddig megismert három főszereplő története a végéhez ér, az még nem jelenti azt, hogy magának a sorozatnak is vége lenne. Rengeteg történelmi kor és helyszín maradt érintetlenül, s ahogy Amacio fogalmazott „a történelem a játszóterünk.” Lesz még AC, nem kell aggódni.