• Kisebb botrányba fulladt a PlayIT Kupa – CS:GO 5v5 Bajnokság kvalifikációja
  • A résztvevők között sok csaló volt
  • Emiatt érvénytelenítették a kvalifikációt
  • Technikai gondok is akadtak

A hétvégén került megrendezésre a PlayIT Kupa – CS:GO 5v5 Bajnokság, amelyben az ICL stábja feltörekvő, kisebb magyar csapatoknak szeretett volna teret engedni, ám sajnos az eseményre szervezési problémák és csalások vetettek árnyékot. Már a meghirdetés is döcögősre sikerült, ugyanis egyrészt nemes egyszerűséggel nem létezett leírt szabályzat, azt leszámítva, hogy csak magyar csapatok jelentkezését várják. Másrészt a lebonyolításért felelős oldal nem alkalmas CS:GO mérkőzések levezetésére.

Ezt követően ráadásként a selejtező – amin 44 csapat vett részt – két órás csúszással vette kezdetét. Emellett a szervezők nem tudtak hivatalos, saját szervereket biztosítani, így a játékosoknak kellett megoldaniuk azt, hogy hol játszanak, ezzel utat nyitva a csalásoknak. És sajnos visszaélés történt is, a beszámolók alapján szép számmal. Oly mértékben elfajult a helyzet, hogy hiába jutott a döntőbe a luc$ko$mik$z és a Moszkvics, a mérkőzésnek óvás lett a vége, mert meggyanúsították egymást csalással.

A szervezők a következő nyilatkozatot adták ki az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalukon:

„Sok kérdés merült fel a PLAYIT KUPA – CS:GO 5V5 BAJNOKSÁG kapcsán. Ezekre szeretnénk reagálni ezzel a közleménnyel a közösség és a játékosok számára.

Elsősorban nagy csalódás ért minket a közösségben található csalók és csalások számával kapcsolatban. Mint tudjuk, 100%-os anti-cheat nem létezik, ezáltal nem garantálható a fair play, amelynek mi teljes mértékben a hívei vagyunk, és ez is közre játszott, hogy érvénytelenítsük az októberi kvalifikáció eredményét. A beküldött reportokat átvizsgáltuk, és az összes demót végignéztük.

Technikai fronton sajnos a szervereket biztosító cég nem tudta időre rendelkezésre bocsátani a megfelelő eszközöket, ezért megnövekedett a verseny időtartalma, viszont ez nem befolyásolta a csapatok létszámát. Ezzel kapcsolatban a felelősség teljes mértékben bennünket és a lebonyolítókat terheli.

A PLAYIT KUPA – CS:GO 5V5 BAJNOKSÁG-át átalakítjuk. A sportszerűtlenség miatt a versenyben nem kívánunk feltörekvő csapatokat kutatni a továbbiakban. A versenyre négy csapat lesz meghívva, amit a későbbiekben fogunk nyilvánosságra hozni.

A vasárnapi napon pedig helyben jelentkező csapatok mutathatják meg a tudásukat.

Minden, a szabályokat tisztelő játékostól szeretnénk őszintén bocsánatot kérni a történtek kapcsán. Sajnálatos módon ők azok, akik elszenvedték a becstelenül küzdő játékosok tetteit.”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!