• AO besorolást kapott a Hatred
  • Ez az ESRB legszigorúbb besorolása
  • Nagyon kevés játék kap ilyet
  • Konzolokra így nem jelenhet meg a program
  • És a dobozos verziót sem tenné ki senki a polcokra
  • A Steamen nincs AO kategória
  • A fejlesztők nem fognak változtatni

Azt már a bejelentés óta tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolga a Hatred fejlesztőinek, ha a játék árusításáról van szó, de az ESRB most rátett még egy lapáttal, a sok vitát szító játéknak ugyanis AO, vagyis Adults Only besorolást adtak az Egyesült Államok és Kanada területén.

AO besorolást nagyon ritkán kap egy játék, és még kevesebb azok száma, amik különösebb szexuális tartalom nélkül érték el ezt, a Hatrednek ez azonban sikerült, mégpedig egyedül az agresszív jelenetek és az obszcén szavak okán. Mindkét pontot persze túlzásnak tartja a Destructive Creations, amely a hivatalos fórumon reagált a döntésre, ugyanakkor a fejlesztők elismerésnek tartják azt, hogy a Hatred lehet az ipar második olyan játéka, ami szexuális tartalmak nélkül zsebelte be a híres AO matricát.

Az AO besorolás a legszigorúbb, s amely játék ezt megkapta, az egyik konzolgyártó gépén sem jelenhet meg (a Sony, a Microsoft és a Nintendo döntött így), és sok áruház nem hajlandó ezt a polcokra tenni, így nem csoda, hogy a halál csókjának is nevezik, ugyanis drámaian befolyásolja egy játék bevételeit. A Hatred persze nem célozza a konzolokat, s dobozos verzióról sincs szó, de a Steamen, ahol zöld utat kapott a program, nincs AO kategória, így várni kell, hogy a Valve mit lép ebben.

Természetesen lehetséges enyhíteni a játékon, s ezáltal egy alacsonyabb, mondjuk M besorolásra pályázni, de a csapat közleménye alapján ezt nem fogják megtenni. „Jobban örültünk volna egy M+ besorolásnak, az AO ugyanis bezavarhat a konzolos terveinkbe, de szerintem ti, a rajongóink csalódottak lennétek, ha megvágnák a játékot.” -- írták.