Véget ért a V4 Future Sports Festival CS:GO versenye, ez pedig nem csak a Gambit mint bajnok megkoronázását vagy a tetemes pénzdíj elosztását hozza magával, hanem az értékes HLTV-helyezéseket is. Előrelépésből nem volt hiány a résztvevők között, de vesztesei is voltak a tornának szép számmal. Nézzük ki mennyit lépett előre vagy éppen hátra, és miért!

v4hltv.jpg

GAMBIT #3 → #3

A V4 Future Sports Festival 2021-es CS:GO versenyének bajnokai továbbra is a HLTV ranglistájának harmadik helyét birtokolják, de sikerült felzárkózniuk a második helyezett G2-ra - csupán hat pont választja el őket egymástól. A 2021-es év egyik legeredményesebb csapata ezzel még közelebb került ahhoz, hogy elfoglalják méltó helyüket a Major-győztes NAVI mellett-mögött.

ENTROPIQ #12 → #9

A verseny második helyezettje három helyet is előrébb ugrott a budapesti LAN után. Ezzel először jutottak be a legjobb 10 közé a világon, ami nem kis eredmény Nickelbacktől és társaitól, hiszen az év elején még szervezet nélkül és a top 50-en kívül tengődtek, most pedig a folyamatos grindolásnak köszönhetően végre bekerülhetnek a nagyok közé.

FIEND #18 → #18

A bolgár csapat az elődöntőig verekedte magát a play-inből Budapesten, ezzel számtalan rajongó és az elemzők szívét is elnyerve. Külön megsüvegelendő h4rn teljesítménye a V4FSF-en - ő sokáig az MVP diskurzusban is szerepelt sh1ro mögött. Ugyan a HLTV ranglistáján ez a szereplés nem jelentett ugrást a helyezésekben, de jelenleg az új fnatic és Astralis is mögöttük van, és bizonyára egyre többet találkozhatunk majd velük a jövőben, abszolút győztesei ennek a tornának.

BIG #16 → #14

A német csapatot sokan a V4FSF döntőjébe várták, ahol akár a Gambittel is felvehetik a kesztyűt. Ez az összecsapás végül hamarabb, már az elődöntőben bekövetkezett, de a szoros játék elmaradt: 5:16 Ancienten, majd 12:16 Dust2-n úgy, hogy utóbbi pályán nem tűnt túl erősnek korábban a Gambit. Viszont a papíron gyengébb csapatok ellen rendre megmutatták, hogy azért ők mégiscsak egy top 15-ös csapat, ezt pedig a HLTV ranglistája is tükrözi.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!