Néhány infó az új NFS-rőlKaliforniában ma végre hivatalos források közölték az első részleteket. Megerősítették, hogy a széria visszatér az undergroundos gyökerekhez, és hogy a rendőröket is újra látjuk majd. Az új NFS-cica Maggie Q, aki a valódi hollywoodi technikával leforgatott átvezető jelentetek sztárja lesz. A játék Európában PC, Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii, és DS platformokra november 21-én jelenik meg. Arról azonban nem volt szó, hogy a lipcsei Games Conventionön ott lesz-e a játék -- de több, mint valószínű, hogy igen.

Az NFSUnlimited értesülési szerint a játékmenet küldetésalapú lesz, és a főszereplő egy beépült zsaru, akinek csupán Maggie Q a kapcsolata a „külső” világgal. Feladatunk az, hogy különböző küldetések és illegális versenyek teljesítésével elnyerjük a valódi bűnözők tiszteletét és bizalmát, hogy aztán a rács mögé küldjük őket. A történetet Joseph Hodges írta, és az átvezető videókat is ő rendezi.

A végére pedig íme a beígért képek a játékból, szép nagy felbontásban. Az utolsó három kép már a játék valós grafikáját ábrázolja.



Megérkezett egy rövidke előzetes az Undercoverből, amiből megtudjuk, hogy a város, ahol száguldozni fogunk, Tri-City névre hallgat.





Néhány új információ érkezett, egyenesen Scott Nielsen, a játék producere szájából. A Worthplaying oldalnak adott interjújában elmesélte, hogy játék nagy része üldözésekből fog állni, ahol néha minket üldöznek, és néha mi loholunk valaki után.

Az új részben egy teljesen új technológia mutatkozik be, ami a Heroic Driving Engine nevet kapta. Ennek segítségével 430 különböző beállítást tudnak módosítani a fejlesztők a kocsikon, ezzel igazi élménnyé téve a vezetést. Azt szeretnék elérni, hogy azokat a trükköket, amiket a különböző akciófilmekben láthatunk, mi is megtehessük. A Pro Streetben visszatérő törésmodell itt is jelen lesz, de ezúttal már egy javított állapotban, csakúgy, mint a játék mesterséges intelligenciája.

A rejtélyes Highway Battle-ről csak annyit közölt a producer úr, hogy egy nagyon gyors és veszélyes mód, ahol 150 mérföld per óra feletti sebességgel fogunk a forgalom autói között cikázni.

Az autólista nem fog nagymértékben eltérni a korábbi részekétől, ismét lesznek nagy izomautók, drága egzotikumok, és agyig tuningolható távol-keleti verdák.

Korábban azt feltételeztük, hogy a várost, amiben randalírozunk, Tri Citynek hívják; ez úgy tűnik nem igaz: felröppent a hír, mely szerint nem kevesebb mint három városban zavarhatjuk majd a köznyugalmat.

A városok neve Palm Harbor, Port Crescent, és Sunset Hills, ezeket autópályák kötik össze, és mind Tri-City Bayben helyezkednek el. Mindezt azonban nem Scott Nielsen leplezte le, és hivatalos forrást sem találtam ezekre vonatkozólag, így hát kezeljük ezt még pletykaként, bár nagyon hitelesnek tűnik az információ.