A Call of Duty: Infinite Warfare alig több mint egy hónapos, de a szériától ódzkodok, vagy épp azok, akik az új epizódra csak megfontoltan kíváncsiak, már a héten ingyenesen kipróbálhatják, és összevethetik a saját elvárásaikkal, kizárólag Xbox One és PlayStation 4 platformokon.

Az esemény december 15-től, egészen december 20-ig tart. Csak limitált mennyiségű tartalomhoz férhetünk hozzá, például a kampány első két küldetéséhez. A többjátékos móddal is játszhatunk, viszont csak a 15. szintig juthatunk. A Zombies in Spaceland is játszható lesz, itt viszont maximum csak a 3. szintet érhetjük el.

PlayStation 4-en PlayStation Plus előfizetés szükségeltetik a multiplayerhez és a Zombies játékmódhoz. Az Xbox One játékosai viszont rosszabbul jártak, mivel az ingyenes próba egészéhez Xbox Live Gold tagnak kell lenniük, így előfizetés nélkül a kampány első két küldetését sem próbálhatják ki.

Az ingyenes játék alatt elért eredményeink a teljes játék megvásárlása után is megmaradnak, továbbá a digitális változat megvásárlása esetén semmit sem kell majd letöltenünk, ha az ingyenes kiadás által telepített verziót nem töröljük a konzolunkról. A játék mérete elég súlyos, mivel 60 Gb-t kell letöltenünk a költségektől teljesen mentes élvezetkhez.

Az ingyenes változat korai megjelenése valószínűleg ahhoz köthető, hogy a CoD: Infinite Warfare eladások szempontjából, a tavalyi Black Ops III-hoz mérten nem teljesít túl jól, így a kiadó (és a játék) most bizonyítani szeretne.