Az EA gazdasági konferenciáján nyoma sem volt az NBA Live 13-nak, pedig idén meg kellene jelennie. A játékról csak egy demót mutattak az E3-on, és senki sem volt elkápráztatva, főleg, hogy nem volt kipróbálható a program, csupán a nyitóanimáció és egy meccs első két negyede volt megtekinthető. A szaksajtó már ekkor sem bízott abban, hogy idén megjelenhet a program, ezen aggodalmukat pedig alátámasztja az, hogy a kiadó év végi felhozatalában nem szerepel a játék.

A látszat ellenére azonban a NBA Live 13 nagyon is készül -- az EA szóvivője szerint a fejlesztők keményen dolgoznak azon, hogy elérjék a bétaállapotot, s még idén nyáron egy kipróbálható játékot tegyenek le az asztalra. A cél az, hogy a hosszú szünet után agresszívan térjen vissza a köztudatba az egykor szebb időket is megélt sorozat.

A tervek szerint a játék október 2-án, az NBA 2K13-mal egy időben fog a boltokba kerülni, de mivel a kiadó kihagyta a jelentéséből, nem elképzelhetetlen, hogy idén megint csak egy kosárlabda-szimulátor jelenik meg.