Alig egy hónap választ el minket a PC-s Ghost of Tsushima Director's Cut megjelenésétől, így ideje volt, hogy kiderüljön a részletes gépigény. Azt már eddig is tudtuk, hogy cross-play lesz és PC-n is támogatja majd a PlayStation trófeákat, arról viszont nem volt infónk, milyen vassal lehet majd működésre bírni Jin Sakai kalandjait.

A hivatalos gépigényt elnézve igen barátira sikerült az optimalizálás: egy i3-7100, 8GB RAM, és GTX 960 elég a minimumhoz, de a nagyon magas minőség sem elérhetetlen: i5-11400, 16GB RAM és RTX 4080 kell hozzá. Na jó, RTX 4080 nem mindenkinek van, de aki nem feltétlenül a 4K 60FPS-t űzi-hajtja, az felbontásbeli kompromisszumok mellett valószínűleg ki tudja maxolni a minőséget. 

A PC-s Ghost of Tsushima olyan funkciókkal érkezik, mint ultraszéles kijelzőtámogatás, Nvidia DLSS 3, AMD FSR 3, Intel XeSS, Nvidia Reflex, DualSense támogatás haptikus visszajelzéssel és adaptív ravaszokkal, továbbá ellátogathatunk Iki szigetére, hallgathatunk japán szinkront, kipróbálhatjuk a Kuroszava-módot, és barátainkkal vállvetve harcolhatunk a Legends kooperatív többjátékos módban. Megjelenés május 16-án - Nálatok hogy fog futni?