A Ninja Theory most a DMC-n dolgozik, viszont eleinte úgy tervezték, hogy egyszerre csinálják majd a neves sorozat előzményét és a tavalyi Enslaved második részét. Hiába volt azonban kritikailag elismert játék Monkey és gazdája története, ha a vásárlók nem kapkodtak utána.

Nem lesz Enslaved 2

"Az Enslavednek jobban kellett volna szerepelnie." -- ismerte be a csapat vezető tervezője, Tameem Antoniades (képünkön) az EDGE-nek. "Most javában a folytatáson kéne dolgoznunk, hogy tökéletesíthessük az első rész hagyatékát, hogy mint minden sorozat, egyre jobb és jobb legyen."

Tameem szerint azt tervezték, hogy kettészelik a Ninja Theoryt, s míg a csapat egyik fele a DMC-n dolgozik, addig a többiek csinálhatják az Enslaved 2-t. Sőt, még abban is benne lett volna a brigád, hogy új embereket vegyenek fel.

"Mivel viszont ez nem történt meg [mármint a játék sikere], nem bővültünk és két részre sem szakadtunk, maradtunk az a kicsi csapat, akik eddig is. De legalább van még egy esélyünk a DMC-vel."

Az Enslaved egy remek akció-kaland játék, mely a kínai mondavilág egyik történetét veszi alapul és mossa össze a posztapokaliptikus Amerikával. A sztori folytatásért kiáltott, de ez már valószínűleg sosem történik meg.