• Második helyezést ért el Raisy a hétvégén lezajlott Quake-világbajnokságon
  • A győztes az amerikai Rapha lett

A hétvégi QuakeCon csúcspontjaként megrendezték a Quake World Championship, vagyis a Quake Champions játékban zajló esport-világbajnokság fináléját, melynek döntőjét vasárnap késő este tartották. Már előzetesen is készülhettünk arra, hogy kinéz egy jó eredmény hazánk egyik legsikeresebb esportolójának, hiszen Birgány „Raisy” Adrián korábban számtalanszor bizonyította már, hogy Quake-ben abszolút a világelitbe tartozik. Most pedig nagyon közel került ahhoz, hogy felérjen a csúcsra.

nem-sokon-mulott-a-magyar-gyozelem-a-quake-vilagbajnoksagon.jpgKép: ESL

A verseny első szakaszában Raisy rögtön a második meccsén vereséget szenvedett csapattársával, az olasz vengeurR-ral szemben, ezt követően azonban az alsó ágon minden ellenfelét legyőzve, mindössze egyetlen pályát veszítve bekerült azon három európai játékos közé, aki részt vehetett a Top 8-as küzdelemben. Raisy pedig itt is jól haladt: először a kanadai cha1n, majd az amerikai DaHanG ellen győzött nagyon simán, 3:0-ra, majd eljött a bosszú ideje, a nagydöntőbe jutásért ugyanis vengeurR volt az ellenfele, aki még egyszer nem fogott ki rajta, és 3:1-re legyőzte olasz riválisát.

Jöhetett tehát a grand final, ahol az amerikai rapha volt Raisy ellenfele, aki az egész torna során egyetlen (!) mapet veszített csupán. A Team Liquid játékosa pedig sajnos a döntőben is tartotta elképesztő formáját: Raisy végül 4:0-s vereséget szenvedett, így Adriánnak be kellett érnie a második hellyel, amiért természetesen így is jár a hatalmas gratuláció.

A világbajnokság összdíjazása 150 ezer dollár volt – hogy ez miként oszlik meg a játékosok között, azt a Bethesda nem részletezte.