Nem volt pénz a South Park RPG-re

A South Park: The Stick of Truth a THQ felhozatalának egyik legjobban várt játéka, melyet az E3-as bemutatása óta tűkön ülve vár az egész világ. A botrányos rajzfilmsorozat kifacsart univerzumát szerepjátékba álmodó Obsidian azonban nem volt mindig ilyen biztos a projektet illetően, hisz eleinte senki sem adott pénzt a program elkészítésére.

A Kotaku cikke szerint Feargus Urquhart vezérigazgató és emberei saját pénzből finanszírozták a fejlesztés korai szakaszát, s mikor rájöttek, hogy így nem mennek sokra, összedobtak egy egyszerű demót, amivel elmentek a South Park alkotói, Matt Stone és Trey Parker főhadiszállására. Urquhart állítólag nagyon ideges volt a demó miatt: tudta, hogy nem lesz könnyű meggyőző RPG-mechanizmust alkotni úgy, hogy se pénz, se csilli-villi technológia -- mert hisz a játéknak muszáj úgy kinézni, ahogy a rajzfilmnek, ebből nem lehet engedni.

Még szerencse, hogy Matt és Trey teljesen odavolt a demóért. Ott ültek a tévé előtt, és hatalmasakat kurjongatva éljenezték az Obisidan alkotását. Ezt követően már nem volt kérdéses, hogy a játék elkészül, a THQ pedig jött, látott, és egyelőre még nem ment csődbe.

A South Park: The Stick of Truth 2013 tavaszán jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.