Az Atari tegnap bejelentette, hogy ősszel kiegészítő lemezt ad ki, Mask of the Betrayer címmel.

A történet rögtön az Árnyak Királyának legyőzése után folytatódik. A föld alatt térünk magunkhoz egyedül, sok gonosz szellem társaságában.  Amint kijutunk a felszínre, Rashemenben találjuk magunkat, ami az erős Fray nemzet területéhez közel fekszik. Innen indul majd az új kalandunk, hogy megtudjuk, mi az igazi rendeltetésünk.

Szokás szerint kapunk új fegyvert, páncélt, varázslatot, képzettségeket, megjelennek új fajok, új karakterosztályok, vehetünk fel új társakat, a huszadiknál magasabb szintre fejlődhetünk, és természetesen lesz egy rakás új szörny is. Ezek mellett a modderek is örülhetnek, őket ugyanis egy feljavított modkészlettel lepik meg a fejlesztők.

Feargus Urquhart, az Obsidian vezetője elmondta, a Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer a harcra, a felfedezésre és a klasszikus D&D stílusú dungeontakarításra fókuszál. Emellett fejlesztik a történetvezetést és a karakterfejlődést is, illetve a nagy elismerésnek örvendő (korábban az alapjátékban és a KOTOR2-ben is látott), a társakra gyakorolt befolyásunkat kezelő rendszert is tovább finomították.

Az eddig is nagyon sikeres Neverwinter Nights franchise már több mint 3 millió eladott példánnyal büszkélkedhet, amit 40-nél is több országban értékesítettek. Minden valószínűség szerint a kiegészítő lemez továbbviszi ezt a sikerszériát.