Nicolas Cage a magasságokat és a mélységeket is megjárta a karrierje során, hiszen az Oscar-díj (amit az 1996-os Las Vegas, végállomásért kapott) bezsebelése mellett számtalan borzalmas produkcióhóz adta már a nevét, és csak néhány évvel ezelőtt jött rá arra, hogy nem kellene bugyuta mozikra pazarolnia a tehetségét. Ettől függetlenül mondjuk a közelmúltat tekintve is érkezett tőle néhány rosszul sikerült opusz (Prisoners of the Ghostland, Jiu Jitsu – Harc a Földért, Grand Isle), de ezeket azért bőven kompenzálták az olyan alkotások, mint a Disznó, az Álmaid hőse, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya, vagy épp a napokon belül debütáló Longlegs, amit már most az év horrorfilmjének tartanak.

Minőségtől függetlenül viszont egyértelműen látszik, hogy Nic Cage már jó ideje eltávolodott a mainstreamtől és a blockbusterek világától (legalábbis élőszereplős fronton, hiszen olyan animációs filmekhez adta a hangját, mint a Pókember – Irány a Pókverzum és a Croodék 2: Egy új kor), helyette pedig a független, kisebb költségvetésből készülő alkotások mezején igyekszik learatni a napi betevőt. Ebből adódóan adja magát a kérdés, hogy vajon láthatjuk-e még a színészt nagyobb büdzséből gazdálkodó produkciókban, vagy végleg maga mögött hagyta azt az érát – a választ maga Cage árulta el a The New Yorkernek adott interjúban.

nicolas-cage-popcornmozi-blockbuster-sci-fi-interju.jpg

A kép forrása: Rolling Stone

Nicolas Cage kihangsúlyozta a beszélgetés során, hogy olyan filmeket akar készíteni, melyek „hatással vannak az emberekre”, ugyanakkor nem zárkózik el attól, hogy alkalmanként egy-egy könnyedebb darabban is feltűnjön. „Nem érdekel egy 100 millió dolláros sci-fi. Szeretem a sci-fit, de nem feltétlenül a látvány miatt megyek el egy alkotásra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem csinálnék több kalandfilmet, vagy olyat, amely kimeríti a popcornmozi fogalmát. Most is fontolgatok egy ilyet, miközben beszélgetünk" – ecsetelte a művész. „Leginkább viszont az olyan mozgóképekért akartam színész lenni, mint Elia Kazan munkássága vagy a Dühöngő bika, vagyis az olyan filmekért, amik az élet problémáival küzdő emberekről szólnak” – tette hozzá.

Cage tehát egyáltalán nem zárja ki annak lehetőségét, hogy mainstream filmben vagy sorozatban szerepeljen, amit az is jól mutat, hogy ő lesz a Prime Video kínálatába érkező élőszereplős Spider-Man Noir-sorozat (ami a Noir nevet kapta) sztárja. Meglátjuk, hogy mit hoz számára a jövő (tavaly decemberben még azt nyilatkozta, hogy már csak 3-4 filmet lát magában), mindenesetre nagyon úgy fest, hogy feltűnik még széles közönségnek szánt produktumokban, a rajongók legnagyobb örömére.