Március közepén derült ki, hogy olyan nagy az igény a Switchre, hogy a Nintendo megduplázza a konzol gyártását. A Nintendo nem várt április 27-ig, és már most közzétett néhány -- az USA-ra vonatkozó -- lenyűgöző adatot. A Switch, aminek a premierje március 3-án volt, a Nintendo leggyorsabban fogyó konzolja lett: csak az Egyesült Államokban több, mint 900 ezer darab egységet vásároltak meg az emberek, míg a The Legend of Zelda: Breath of the Wild összesített eladása 1,3 millió játékban kulminált.

Ezek a számok azért is számítanak jó eredménynek, mert a konzolpremiereket a gyártók általában az ünnepek környékére időzítik (pl. a PS4 premierje Észak-Amerikában 2013. november 15-én, PAL régiókban pedig november 29-én volt). Az új Zelda játék - aminek a tesztjét a most megjelent PC Guruban olvashatjátok el - Switch verziójából 925 ezer darab talált meg, lehagyva a konzol eladások számait. Ez azért van így, mert sokan megvették dísznek a gyűjtői kiadást, illetve egy normál változatot, amivel játszhatnak.

A Nintendo ugyanakkor egyszerűen nem tud annyi Nintendo Switch-et szállítani az üzletekbe, mint amennyien keresik a konzolt. 

switch-600x291.jpg