Jól látható, hogy a Nintendo Wii U nem tudta megismételni azt az átütő sikert, mint az elődje, hiszen az eladások nehézkesek, s húzócímeket csak nagyítóval lehet találni, a konzol kiforratlan online rendszeréről nem is beszélve. Ezen felül azt sem lehet mondani, hogy a külső fejlesztők felé nyitás jól kezdődött volna -- igaz ugyan, hogy több átirat is megjelent a platformra, de ez nem változtat a tényen, hogy ezek bizony tényleg semmi többek, mint átiratok, ráadásul jóval azután jöttek, hogy máshol már végigjátszottuk őket.  

A másik nagy gond az, hogy az EA, az ipar egyik legnagyobb cége egy játékot sem tervez a konzolra -- ezt maga a cég szóvivője, Jeff Brown közölte. Ez igencsak aggasztó, hiszen egyrészt ezt azt jelzi, hogy a kiadóóriás nem tartja elég fontosnak a gépet, másrészt pedig komoly játékok nélkül nagyon nehéz dolga lesz a Wii U-nak. Bármennyire is a bejáratott belsős játékok (Mario, Zelda) a főattrakciói a Nagy N-nek, egy Battlefield, egy FIFA vagy éppen egy NFL hiánya (ezek egyikét sem jelentették még be a masinára) óriási érvágás, főleg annak tekintetében, hogy azzal a célkitűzéssel indultak el, hogy minél több külsős céget vonzanak magukhoz.

Ennyiből persze még korai volna messzemenő következtetéseket levonni, vagy máris kongatni a vészharangokat, de teljességgel lehetséges, hogy a történelem megismétli magát, s a Nintendo konzolján megint csak a saját játékai fognak remekelni, míg más kiadók portékái csak erőlködnek.

nintendo-wii.jpg