Számtalan hardver és kiegészítő érhető már el kifejezetten a gamerek számára, az alapvető PC-komponensektől kezdve a monitorokon át az egyéb perifériákig. Ha azonban kifejezetten a játékhoz szabott igényekhez szeretnénk igazítani környezetünket, akkor nem árt már az alapoknál elkezdeni – ehhez nyújt segítséget a Nitro Concepts gamer asztala, a D16.

nitro-concepts-d16-1.jpg

Méretét tekintve a D16 a legkomolyabb igényeket is könnyedén képes kielégíteni, hiszen a 160x80 centiméteres felületen akár három monitor is elfér egymás mellett, de számítógépházunkat is nyugodtan tarthatjuk az asztalon, miután a 70 kilogrammos teherbírás miatt ez meg sem kottyan neki. Minderre pedig a kialakítás is fel van készítve, a D16 hátsó pereménél ugyanis három darab állítható kábelcsatornát is elhelyeztek, vagyis nem kell tartani az összegubancolódó kábelektől, az asztal ezen probléma menedzselésére is fel van készítve. A kényelmi funkciók között meg kell említeni még a fejhallgató tárolására szolgáló akasztót is, amely oldalt helyezkedik el, így a headsetünket is elegánsan elrejthetjük, amikor éppen nem használjuk.

nitro-concepts-d16-2.jpg

Ahogyan azt a komoly teherbírás is sejteti, a gyártás során felhasznált anyagokra és az összeszerelési minőségre nem lehet panasz. Maga a váz minőségi acélból készült, a felület pedig robusztus MDF-lapból, melyet karbonszálat idézően alakítottak ki, igazán modern kinézetet varázsolva ezzel a D16-nak. A cseresznyét a torta tetejére pedig a tematikus asztalszőnyeg teszi fel, amely stílszerűen piros színben (Inferno Red), Nitro Concepts felirattal, illetve feketében (Stealth Black), Nitro lánggal is elérhető választás szerint. Ráadásul miután az asztal egész felületét beborítja, ezért külön egérpadra sincs is szükség a mikroszálas anyagnak köszönhetően.

nitro-concepts-d16-3.jpg

Ami még inkább testreszabhatóvá teszi a D16-ot, az az állítható magasság – az asztal kétféle kiszerelésben kapható, melyek különböző módon biztosítják ezt. A D16M esetében mechanikusan, az összeszerelés során állíthatjuk be a számunkra optimális magasságot, melyet aztán természetesen egyszerűen és precízen lehet változtatni bármikor. Akik pedig még nagyobb kényelemre vágynak, azok választhatják a D16E változatot is, amely elektromos motorral van szerelve, így a vezérlőgombok segítségével bármikor mozgatható felfelé vagy lefelé a lap. Mindkét verzió esetében 71 és 121 centiméter között lehet változtatni a magasságot, ami azt jelenti, hogy ülő, illetve álló játékhoz is tökéletes az asztal. Az említett kiegészítők, illetve az összeszereléshez szükséges útmutató, csavarok, kábelek és szerszámok természetesen mind megtalálhatóak a csomagban, így az asztal építése nem igényel semmiféle szaktudást.

nitro-concepts-d16-4.jpg

Aki tehát maximális, minden igényt kielégítő és személyre szabható élményre vágyik a saját gamer setupjától, az a Nitro Concepts D16 segítségével megteremtheti a biztos alapokat, egy olyan minőségi, megbízható és tetszés szerint beállítható asztallal, melyet kifejezetten a játékosok preferenciáit szem előtt tartva alkottak meg. Optimális elhelyezés, maximális kényelem, végtelen egérpad – ha erre vágysz, akkor a D16 éppen neked készült!