• November 15-én érkezik a Pokémon Shield és a Pokémon Sword
  • Bemutatkozott az új Dynamax-jelenség

Szerdán egy kifejezetten Pokémon Shield és Pokémon Sword tematikájú Nintendo Direct adást láthattak a Nintendo-rajongók, melynek kapcsán a legfontosabb friss információ az, hogy napra pontos megjelenési dátumot kapott a februárban bejelentett, Switch-re érkező két új játék: november 15-től lesz megvásárolható a vadonatúj páros.

novemberben-erkezik-a-pokemon-shield-sword.jpg

A franchise tavaly már átköltözött a Nintendo legújabb konzoljára az eredeti játékokat remake-elő Let's Go, Pikachu! / Let's Go, Eevee! duóval, most azonban már "igazi" folytatásokat kapunk, új pokémonokkal és funkciókkal.

Újdonság lesz például a Dynamax-jelenség, a Galar régióban ugyanis - itt játszódik a Shield / Sword - harc közben gigantikussá nőhetnek a zsebszörnyek. Ebből nyújt némi ízelítőt a legújabb trailer.

A videóban a két új legendás pokémon, Zacian és Zamazenta is bemutatkozott, akik szokás szerint a két verzióhoz tartozó "címlapsztárok" lesznek, és csak az egyik, illetve másik játékban lesznek megszerezhetőek. A fenti képen láthatjátok őket. Rajtuk kívül természetesen számos új faj várható, és a kezdő pokémonok is egy új hármasból (Grookey, Scornbunny, Sobble) kerülnek majd ki.