Megkezdődött a 2014-es CES, az első nagy bejelentést pedig az Nvidia hozta el legújabb mobilchipjének bejelentésével. A jövevény a Tegra K1 nevet kapta, s a cég vezérigazgatójának elmondása szerint erősebb GPU-val állunk szemben, mint amit egy Xbox 360-ban vagy egy PS3-ban találhatunk, miközben azok energiaigényének töredékével is megelégszik.

A Kepler architektúrára épülő, csúcstechnológiás Tegra K1 192 CUDA magot vonultat fel, támogatja a DirectX 11 és az OpenGL 4.4 technológiákat, valamint az Unreal Engine 4-gyel is kompatibilis, sőt az Epic szerint bármilyen program elindul a K1-en, ami egy PC-n vagy high-end konzolon is futhat. „Úgy gondoltam, hogy csak 3-4 év múlva érjük el ezt a szintet a mobilchipek terén.” -- tette hozzá Tim Sweeney, az Epic Games alapítója.

A Tegra K1 két verzióban jelenik majd meg: lesz egy négymagos, 32 bites A15 CPU-val szerelt variáció, ami maximálisan 2,3 GHz-es órajelen tud ketyegni, illetve egy, legfeljebb 2,5 GHz-es, 64 bites, kétmagos Denver CPU-val ellátott kiadás is. Előbbi az év első felében fog feltűnni a hordozható eszközökben, míg utóbbira az év második feléig várni kell.