Tudjuk jól, hogy már Dunát és Tiszát lehet rekeszteni az MMOG-k piacán dúló produktumokkal, de az Allods Online-hoz hasonlóan a Karos Online is kecsegtetőnek tűnik a műfaj kedvelőinek (természetesen nem csak azért, mert ingyenes). A történet szerint Asmara földjén járunk, ahol mi testesítjük meg a bolygón élő emberek utolsó reményét a sötét átokkal szemben. Utunkon rengeteg küldetéssel fogunk találkozni, aminek eredményeként egy igazi Karos harcos válhat majd belőlünk.

Az előzetes videó- és képanyagok alapján Asmara hangulatos látványvilágára nem lehet panasz, s ha a fejlesztők ígérete szerint kellő figyelmet fordítanak a játékosok közötti csatározásokra (magyarul a PvP-re), akkor még maradandó alkotás is lehet a dologból. A sok műfaji klisé ellenére azért sikerült valami igazán egyedit alkotni, ami a Fletta névre hallgat. Ezek a drágakövek azon felül, hogy a játék világának éltető forrásai, még a szintfejlődés és tulajdonságaink erősítése szempontjából is jelentősek lesznek.

A fejlesztők bizonyítványába most jár egy ötös, hiszen tisztában vannak vele, hogy az európai igények nem feltétlenül állnak fedésben a koreai változattal, és éppen ezért az augusztusban induló bétateszt alkalmával várják a bétatesztelők javaslatait, tanácsait a játék finomhangolásával kapcsolatban. A zárt bétatesztre már most keresik az embereket, úgyhogy akinek van kedve és ideje, az legyen oly kedves segítse a készítők munkáját, hiszen ez mindannyiunk közös érdeke is egyben.

A játékot egyidejűleg fogják megjelentetni Koreában és Európában idén ősszel a tanév/szorgalmi időszak elejének első pár hónapjához igazítva.