• Nyolc év után bannoltak egy felhasználót a PSN-ből
  • Megsértette a felhasználói feltételeket
  • Mindent elvesztett

Steam, UPlay, PSN, EA Origin, Xbox Live, Nintendo Online: szolgáltatások, amiket ha igénybe akarunk venni, kell találnunk magunknak egy felhasználói nevet, ami nem egyszerű dolog. Nem szabad sértenie másokat, egyedinek és könnyen megjegyezhetőnek kell lennie, illetve meg kell felelnie az adott szolgáltató felhasználói feltételeinek is. Egy PS játékost nyolc év után bannoltak az utóbbi eset miatt: a Sony most jött rá, hogy az illető megsértette a Sony által diktáltakat. 

A Redditen tiago28peixoto számolt be a vele történtekről: "A mai napon reggel e-mailt kaptam a PlayStationtől, amiben tájékoztattak, hogy a felhasználói fiókom azonnali hatállyal tiltva lett, mert megsértettem a PlayStation Network felhasználói feltételeit. A levélben természetesen nem írták le az okot, így felhívtam az ügyfélszolgálatot. Az ügyintéző elmondta, hogy egy életre kaptam bant, mert az online nevem nem megfelelő. Tizenkét évesen hoztam létre a KingMADAFAKA ID-t, most már elismerem, hogy ostoba név. Megkérdeztem, hogy meg lehetne-e változtatni, hogy a bannal ne veszítsek el mindent, a befektetett pénzt, játékaimat, a jól felépített FIFA Ultimate Team-et? Közölték, hogy nem lehet, így mindent az alapoktól kell újrakezdenem. Ez tisztességes, hogy nyolc év után tiltottak egy név miatt, amit akkor szó nélkül elfogadtak?"

Valóban nem tűnik fair eljárásnak, és megértem a játékos elkeseredettségét, komolyan. Ugyanakkor a szabályok nem véletlenül vannak, évekkel később is visszalőhet a puska. Most megtörtént.

Nektek mi a véleményetek az esetről?

bloghomepshires-902x507.jpg