Obscure II: Tudom, mit tettél...Az Obscure, mert erről a címről van szó, szinte egy az egyben másolata volt a klasszikus túlélős akciókalandnak, persze modern grafikával (ezt az elemét nem is szapulta senki, valóban rendben volt a látványvilág). A „lelket” tinihorrorba csomagolták, azaz középiskola, zombik, öt tipikus jenki nebuló, akik felveszik a harcot a rettenettel, miközben sikítoznak, és a többi. Nem volt amúgy rossz a cím, csak épp a PC-portolást sikerült elrontani rettentő módon, így aztán jómagam is inkább Xboxon toltam végig. PC-n gyakorlatilag a billentyű minden gombjához volt funkció rendelve, ráadásul az offline kooperatív mód megvalósítása (két koma egy tasztatúrán) minden volt, csak használható nem. 

Nos, a Hydravision és a kiadó Playlogic bejelentette, hogy készül a játék folytatása. Az alapfelütés valóban ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész elejtette: két év telt el a Leafmore Highban történt borzalmak után. Akik túlélték az eseményeket, most fősuliba mennek, naná, hogy együtt (hogy kik a szerencsések, nem tudni, remélem, a "szemetek nem ölik meg Kennyt"...). Persze sikerül megint beletenyerelniük a müzlibe: a Fallcreek University területén egyszer csak fura fekete virágok bontják szirmukat, melynek kivonatát elfogyasztva a fiatalok furcsa, de élénk álmokat látnak (hogy lefordítsam a hivatalos szöveget: drogot főznek a növényből). Ám az igazi barnamackó akkor brummog elő, amikor a virágok magva termőbe fordul...

Innentől kezdve már csak a pár szavas további ismérveket közölték a készítők: továbbra is klasszikus tinihorror lesz a cím, és persze marad az akciókaland műfaj, azaz sok feladvány, rejtély, mellette jelentős méretű arzenál, beleértve hű társunkat, a zseblámpát. Ezúttal nem öt, hanem hat hősünk lesz, de ugyanúgy, mint az első részben, mindegyikük saját különleges adottsággal bír, melyek kihasználása a siker egyik záloga (aki nem játszott az elsővel: az egyik srác erős volt, a másik okos, így segített a puzzlékban, a harmadik a zárakat tudta kinyitni, a negyedik jól lőtt, az ötödik volt a nyomozó). Ismét megkapjuk a fent már emlegetett offline kooperatív módot (remélem, PC-re ezúttal valami normálisabb formában). Amire megint nem lesz okunk panaszra, az a tálalás, ugyanis az eddig megjelent anyag valóban hangulatos és klassz (jelzem: PC mellett PS2-re készül még a cucc), ráadásul a zenei anyag is ütősnek ígérkezik, a felvételen a Bostoni Szimfonikus Zenekar és a Párizsi Opera gyermekkórusa működik közre. Meglátjuk, mi sül ki belőle, megjelenés a harmadik negyedévben, azaz ősszel.