• Bemutatkozott az Oculus Quest 2
  • Az erősebb, nagyobb felbontású headset október 13-án érkezik, 299 dolláros áron

A Facebook a közelmúltban több fontos változást is bejelentett VR fronton, legyen szó az Oculus stúdió új nevéről vagy a kötelező Facebook-fiókról, és úgy tűnik, mindez cseppet sem volt véletlen, a tegnapi Facebook Connect során ugyanis bemutatozott az Oculus Quest 2, amely egy új mérföldkő lesz a VR headsetek terén.

oculus-quest-2-olcsobb-es-erosebb-headsettel-veszi-be-a-vr-piacot-a-facebook.jpg

A Quest 2 nemcsak erősebb lesz, mint az előző verzió (Qualcomm SnapdragonXR2 processzorral), hanem olcsóbb is, hiszen a 64 GB-os modell csupán 299 dollárba fog kerülni, de lesz 256 GB-os változat is 399 dollárért. A hardveres előrelépésnek hála a Quest 2 nagyjából 50 százalékkal több pixelt képes megjeleníteni, 1832x1920 felbontással szemenként, de 90 Hz képfrissítés is várható – igaz, csak valamivel később, a megjelenéskor még marad a 72 Hz.

Vezeték nélküli headsetként a Quest 2 önmagában, PC nélkül is használható, akárcsak az előd, de az Oculus Link segítségével Rift és Rift S játékokat is képes futtatni. Egy feltöltéssel nagyjából 2-3 órát bír ki a kütyü, ami után két és fél óra alatt töltődik fel újra, míg a két Touch kontroller nagyjából 30 óráig bírja.

Az Oculus Quest 2 teljesen leváltja a korábbi Oculus modelleket: mostantól teljes egészében erre fog fókuszálni a Facebook. A headset október 13-án kerül a boltokba, első körben 22 országban – Magyarország sajnos nem lesz köztük egyelőre.