• Az Oddworld: Soulstorm 2017 végén jelenik meg
  • A New ’n’ Tasty folytatása lesz
  • De nem az Abe’s Exoddus remake-je
  • Sötétebb, baljósabb, fordulatosabb történetet kanyarítottak mögé

Az Abe’s Odyssey felújított változata, a New ’n’ Tasty után újabb Oddworld játékkal jelentkezik az Oddworld Inhabitants és a Frima Studios. Ám az Oddworld: Soulstorm az ígéretek szerint sokkal sötétebb lesz, mint az eddigi etapok.

A sztori ott veszi fel a fonalat, ahol az Abe’s Oddysee remake-je, a New ’n’ Tasty eldobta. A RuptureFarmok feje, Molluck, a Glukkon halott, Abe pedig felszabadította 300 mudokon társát a glukkonok rabigája alól. Azonban van egy kis bökkenő, amibe jólelkű hősünk nem gondolt bele: se étel, se víz, se otthon. Elhagyatva a sivatag közepén a mudokonok bánatukat egy rejtélyes italba fojtják, ami csakhamar veszélybe sodorja hirtelen jött szabadságukat. A megmentésük ezúttal is Abe-re vár.

A készítők sokat nem mondta el a játékukról, csak annyit, hogy a Soulstorm sokkal mélyebb, sötétebb, fordulatosabb és baljósabb sztorit kap, mint a széria eddigi részei, és lehetőségük van teljesen más irányba elvinni Abe történetét. Ez utóbbi azt sugallja, hogy a Soulstorm nem az Oddworld: Abe’s Exoddus remake-je lesz, hanem egy teljesen új program, ami ignorálja az eredeti folytatást.

A játékból egyelőre még nincs se trailer, se egy kép, csak egy honlap, ami a fentieken kívül semmi érdemlegeset nem árul el. De az már biztos, hogy az Oddworld: Soulstorm 2017 végén jelenik meg.

oddworld-soulstorm.jpg