Az Avalon Style Entertainment, Oroszország egyik legnagyobb fejlesztőstúdiója büszkén dicsekszik azzal, hogy immár ő is boldog tulajdonosa lett a legendás Unreal Engine 3-nak. S hogy milyen célból vásárolták meg a motort? Egészen pontosan legújabb off-road jellegű autóversenyjátékuk elkészítéséhez, amely hazájában frappánsan "4x4 Off Road III", a nemzetközi piacon meg egyszerűen csak "Off Road Drive" névre fog hallgatni. Az orosz játékfejlesztés történetében ez az első alkalom, hogy valamelyik stúdió Unreal 3 Engine-t vásárol.

"Az Epic Unreal Engine 3 a multiplatform játékfejlesztés zászlóshajója. Már megannyi neves játéknál bizonytott, s most az legújabb Off Roadunk esetében is teljes mértékben alkalmasnak találjuk a fejlesztésre a beépített járműtámogatásnak, a bivalyerős PhysX rendszernek, és a további kiforrott szolgáltatásoknak köszönhetően." - nyilatkozta Vjacseszlav Gorgyejev, az Avalon Style vezetője.

Ezzel együtt a másik fél részéről is nagy figyelemmel kísérik a játék fejlesztését: "Nagyon izgalmas dolog látni, ahogy az Avalon egy realisztikus off-road játék készítéséhez használja fel a motorunkat. Egyre több vásárlónk bizonyítja, hogy az Unreal Engine 3 tökéletesen alkalmas keresztplatform játékok elkészítésére, s nagyon kíváncsiak leszünk az Off Road Drive-ra is." - mondta Mark Rein, az Epic Games alelnöke.

A készítők meglehetősen szűkszavúan nyilatkoznak a projekttel kapcsolatban, se álló-, se mozgókép nem került még nyilvánosságra a játékból, ezért az Unreal motor licencelésének tényén kívül csak a pár mondatban felvázolt elképzeléseikre hagyatkozhatunk. Ezek szerint a való életben is létező off-road sportág szemszögéből próbálják képernyőre álmodni a játékot. Járgányunkat kedvünk szerint tuningolhatjuk, alkatrészeit módosíthatjuk, hogy az adott pályára legmegfelelőbb teljesítményt érjük el. A fejlesztők az eddig kiadott Off Road játékaik innovatív elemeit szeretnék ötvözni az új motor adta határtalan lehetőségekkel. Ennek eredménye lesz a Off Road Drive, melyet az 1C Company fog kiadni. A megjelenés időpontja egyelőre homályba vész, de minden bizonnyal már idén megtapasztalhatjuk, milyen érzés a sárban dagonyázni négykerekűnkkel.