A Windows 10 használók mindegyike találkozott már azzal a kellemetlen jelenséggel, amikor az oprendszer a lehető legrosszabb pillanatban fogja magát, és frissítésbe kezd. Nos, ennek hamarosan vége, ugyanis a már tesztelés alatt lévő preview buildben a Microsoft arra tanítja a rendszert, hogy az olyan időben kezdje meg az update-et, amikor a felhasználó éppen nem csinál semmi fontosat. 

"Volt már olyan, hogy abba kellett hagynod, amit csináltál, vagy várnod kellett, mert az oprendszer rosszkor indította magát újra? Meghallottuk a panaszokat, így ha van egy várakozó frissítésed, akkor a frissített újraindító rendszerrel sokkal kényelmesebben telepítheted azt, hiszen az sokkal adaptívabb és proaktívabb lesz." -- állítja a Microsoft.

Az erőltetett újraindítás természetesen megmarad, az új rendszer pedig megpróbálja kiszámolni, hogy melyek azok az időszakok, amikor a felhasználó éppen nem ül a gépe előtt, elmegy egy kávéért, vagy éppen zuhanyozni (!). Az update-et a következő nagy frissítéssel kapják meg a Windows 10-et használók, számos egyéb újdonság mellett.

windows-10-update.jpg