Hosszú stagnálás után a Need for Speed-széria magára talált, így már újra van miért várni az őszt, s ezzel együtt az új epizódot. A Slightly Mad Studios és a Criterion bizonyította, hogy képesek a rajongók elvárásainak megfelelő játékot építeni, az EA Black Boxnak azonban újra ki kell vívnia a játékosok bizalmát -- különösen a szörnyű Undercover után. Szerencsére a kiadó sok időt biztosított a felkészülésre, a srácok pedig nem is lógatták a lábukat, s a DICE új grafikusmotorjával nekiálltak a Need for Speed: The Run fejlesztésének.

A legújabb epizódban egy, az egész Egyesült Államokra kiterjedő illegális futamban fogunk részt venni, melynek az a célja, hogy épségben eljussunk a nyugati partról a keletire, miközben sorban előzgetjük az egyre keményebb és fifikásabb ellenfeleket, arról nem is beszélve, hogy eközben a rendőrség is a nyakunkban van, sőt a természettel is meggyűlik majd a bajunk itt-ott.

A játék november 15-én fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, ám még a premier előtt, október 18-án lehetőségünk lesz kipróbálni a játékot egy demó formájában. A próbaverzióban egy Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni volánja mögé pattanhatunk be és furikázhatunk egy sivatagos pályán, de ha behívjuk egy barátunkat (az EA nem részletezte, hogy ez pontosan mit jelent, de valószínűleg az Autologhoz van köze), akkor egy 2012-es Porsche 911 Carrera S-et is vezethetünk.