Nincs a helyzet magaslatán a Ubisoft a Assassin’s Creed IV: Black Flaggel kapcsolatban, hiszen még a bejelentés előtt a komoly szivárgások miatt a menetrendet felrúgva kellett leleplezniük a programot, most pedig a hivatalos oldal rakoncátlankodott -- mostanra már ugyan helyreállt a helyzet, de láttuk a megjelenési dátumot és az új célplatformokat.

Októberben jön az Assassin’s Creed IV

A játék formális, képekkel és videóval megspékelt bejelentésére hétfőn fog sor kerülni; tegnap a kiadó csak megerősítette a játék létezését, illetve elárulták, hogy PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Wii U-ra készül a program. Ez azonban nem a teljes igazság volt, a hivatalos oldal bakijának köszönhetően ugyanis megtudtuk, hogy next-gen konzolokra is meg fog jelenni a folytatás.

A premier október 29-én lesz, ami egybeesik azzal a korábbi kijelentéssel, miszerint az új Assassin’s Creed a cég új költségvetési évében, azaz 2013. október elseje és 2014. szeptember 30-a között kerül majd a boltokba -- a next-gen átiratok ennél később fognak megjelenni, mivel csak az ünnepi szezonban, várhatóan november végén, december elején kerül boltokba a PlayStation 4, a új Xboxot pedig még be sem jelentették.