Ingyenes frissítéssel teszik követhetőbbé a Final Fantasy XV sztoriját, jelentette be a játékot fejlesztő Square Enix. Tabata Hadzsime, a program rendezője egy hivatalos blogposztban rántotta le a leplet a minden vásárló számára elérhető update-ekről, amikkel igyekeznek sokáig életben tartani a játékot.

"Igyekszünk mélyebben elmerülni a történetben, új jeleneteket adunk hozzá a játékhoz, hogy egyes részek érthetőbbek legyenek" -- fogalmazott Tabata, megemlítve néhány konkrét példát is, ezeket azonban mi most spoilerveszély miatt inkább nem közöljük. A teljes poszt angolul itt olvasható.

Tabata blogposztját olvasva feltételezhető, hogy komolyan beleturkálnak a játék történetvezetésébe, tehát akik még az ingyenes frissítés előtt viszik végig a Final Fantasy XV-öt, nem kapnak teljes értékű élményt. A kiegészítés megjelenése még odébb van, Tabata azt mondta, időbe telik, mire minden régió számára leszinkronizálják a jeleneteket.

A Final Fantay XV jó értékeléseket kapott a sajtóban, a játékosok is kedvelik, sőt anyagilag is sikeres, története miatt viszont elég sokan kritizálzák. A kiadó eleve úgy dobta piacra a programot, hogy egy egész estés animációs film és hozzá tartozó animék megtekintése is kell a sztori megértéséhez. Jómagam 30 órája játszom a Final Fantay XV-tel, tesztemet a januári PC Guruban olvashatjátok majd el, de azt, hogy a történet néha teljesen érthetetlen, én is alátámaszthatom.

Nem szokatlan, hogy egy játék történetébe utólag piszkáljanak bele a fejelsztők. Ugyanez történt a Mass Effect 3-mal is: a sokak által várt program befejezése nem nyerte el a publikum tetszését, a játékot készítő stúdió két feje lemondott, és új jelenetekkel bővítették ki a milliókat elkeserítő záróperceket.