A Zen Pinball és Pinball FX sorozatokkal ismertté vált, magyar honú Zen Studios új fába vágta a fejszéjét, aminek mi csak örülünk, hiszen nem is akármit jelentettek be a hétvége folyamán. Az Operencia: The Stolen Sun ugyanis egy belső nézetes RPG lesz, ami a közép-európai folklórból táplálkozik, így a magyar legendárium is megjelenik benne.

Ennek köszönhetően sajátosan keveredik benne a történelem a legendákkal, vagyis összefuthatunk majd Attilával, a hunok királyával és a magyarok hét vezérével, de közelebb fognak állni a legendákbeli megfelelőikhez, mint valódi önmagukhoz. Az Unreal Engine 4-gyel hajtott Operencia ugyanígy valós helyszínekkel is szolgál, úgymint Déva vára vagy a Somogy megyében fekvő Bálványos, persze fantasy köntösbe bújtatva.

A történet is érdekesnek tűnik. E szerint egy ismeretlen erő elrabolta a Napkirályt, sötétségbe borítva Óperenciát, ami így a pusztulás felé sodródik. Nekünk természetesen őt kell kiszabadítanunk, ám kalandos utunk rejtett királyi sírokon és elátkozott kastélyokon át vezet, de megmászhatjuk a világfát is, hogy eljussunk az istenek földjére.

A játékban találhat 13 helyszín egyedi atmoszférával, vizuális stílussal, pályatervezéssel és fejtörőkkel fog bírni, ráadásul rengeteg részük nyílt területen áll. Ezeken több mint ötvenféle ellenfelet győzhetünk majd le, hét hős társaságában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!