Bizony-bizony, a PC Guru negyed évszázados (hát nem sokkal jobban hangzik, mint a „25 éves”?), történelmi léptékkel is számottevő évfordulója már a kanyarban van. Ennyi idő alatt felnőtt egy generáció, rengeteg játék jelent meg, elképesztő iramban fejlődik a technika - de a PC Guru még mindig itt van és ezt elsősorban nektek, online és offline olvasóinknak és előfizetőinknek köszönhetjük.

Már elindult a visszaszámlálás, a műhelyben készül a jubileumi PC Guru magazin, de még előtte le kell daráljunk egy E3-at is. A PGO napi hírein és összefoglalóin túl erről értelemszerűen a júliusi számban olvashattok majd egy átfogó összefoglalót, hiszen az aktuális újság már az asztalon vagy a kezekben pihen (ugye?!), sőt, sokan talán már el is olvastátok. És ha már E3, akkor meg kell említenünk azt is, hogy a kiállítás maximum csókolommal köszönhet a PC Gurunak, mert bizony öregebbek vagyunk nála és nem engedtük meg neki a tegeződést - mi több, még pertut sem ittunk.

e3-1995-1.jpg

Bizony, jól olvastátok. A rideg történelmi tények, a Gergely-naptár és a Wikipedia is egyaránt alátámasztja, hogy az Electronic Entertainment Expo először 1996-ban került megrendezésre és ezzel behozhatatlan lemaradásban van a PC Guruval szemben (1992 július), és ez így marad míg világ a világ. És ha már itt tartunk, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy több feliratkozónk van a Facebookon, mint ahányan tavalyig bezárólag alkalmanként megfordultak az évente megrendezett expón (57.000 vs 50.600). Úgy tűnik, hogy ez a szervezők fülébe is eljuthatott, mert most már nem csak a sajtó képviselőit engedik be a kiállításra - de aggodalomra nincs ok, van tervünk erre az esetre is (nem, nem bombariadó). Az ellen azonban még ők sem tudnak mit tenni, hogy amiről ott szó esik, arról bizony bővebben olvashattok a magazin hasábjain is. És ez még mindig nem minden, mert az E3-al szemben a PC Guru minden hónapban, ráadásul egész évben megjelenik, és akkor még nem is számoltuk a különszámokat. De ami még ennél is jobb, hogy az újságot magaddal viheted bárhova, míg Los Angeles és az E3 marad ahol van, sőt a repülőjegy is drágább mint egy egész éves előfizetés, játékot nem adnak a belépő mellé, perifériát meg pláne nem.

Bár sajnálatos módon a magazin elvitathatatlan előnyeinek ellenére valószínűleg több ember hallhatott az E3-ról mint a PC Gururól, biztosítunk mindenkit, hogy ez még nem egy lefutott meccs. De az már most biztos, hogy jobban jártok a magazinnal mint az expóval, ez a leírtak alapján már egyértelmű kell legyen mindenki számára. Reméljük, hogy itt leszünk még egyszer ennyi ideig és megtöltünk még pár polcot lapszámainkkal. Tartsatok velünk a következő 25 évben is!

torta.jpg

the cake is a lie