Egyesít erőit a PlayON és az An-Tec. Magyarország két legjelentősebb játékforgalmazója június elejétől stratégiai partnerségre lép, ami gyakorlatilag az An-Tec beolvadását eredményezi. Mostantól csak PlayON lesz, ami így az ország legnagyobb játékokkal foglalkozó mamutcégévé avanzsál. Az összevonást "erős felhozatallal" igyekszik megünnepelni a vállalat, ami valószínűleg kellemes akciókat jelenthet lefordítva.

„Az An-Tec másfél évtizedes tapasztalatát és a PlayON dinamizmusát, nyitottságát és kiváló partneri viszonyait egyesítve az így létrejövő cég jóval több lesz, mint csupán a két cég összege. A szinergia lehetővé teszi, hogy a cég gyorsabban és hatékonyabban reagálhasson a piacra jellemző már meglévő és új kihívásokra is.” -- nyilatkozta Mátyus Tamás, a PlayON tulajdonosa és ügyvezetője. „A fúzió a hazai szoftverforgalmazásnak, külföldi partnereinknek és természetesen a hazai játékosoknak is előnyére válik mind rövid, mind hosszú távon.”

Hát igen, a hivatalos szöveg nem viccel. Hogy hosszú távon mennyire éri majd meg nekünk, játékosoknak a dolog, az csak a jövő folyamán derül ki. Az viszont érdekes, hogy az annak idején CD Projekt Magyarországként alapult PlayON milyen hatalmasra duzzadt az utóbbi időben. Most pedig itt a The Witcher II startja, ami tovább húzza a vállalat hírnevét az ég felé. Mit is mondhatnánk -- hajrá!