A DayZ átütő sikernek bizonyult a túlélőjátékok piacán, amit többen is igyekeztek befogni, és egy szeletet hasítani a képzeletbeli tortából, egyedül azonban a H1Z1 az, ami meg tudta közelíteni az úttörő, modként indult programot, hasonló sikereket elérve, a játékban pedig most nagy változások következnek:

A H1Z1 KETTÉOSZTÓDIK!

A közösség visszajelzéseire és kéréseire reagálva február 17-én a H1Z1 úgymond mutálódik, vagy ahogy a fejlesztők fogalmaztak, evolúciós folyamaton megy keresztül. A H1Z1 kettéválik:

  • H1Z1: Just Survive - tisztán a túlélésre összpontosító program, nyílt világgal, portyázással és zombik sokaságával
  • H1Z1: King of the Kill - gyorstempójú, PvP küzdelmek, köztük a közönségkedvenc Battle Royale

h1z1-banner.jpg

A két program a saját, dedikált fejlesztőcsapatával rendelkezik, így nem kell attól tartani, hogy túlságosan megoszlik majd a dolgozók figyelme, a rendszeres helyzetjelentések, videók illetve élőközvetítések révén pedig megbizonyosodhatunk arról, hogy minden megfelelően alakul.

Mind a H1Z1: Just Survive, mind pedig a H1Z1: King of the Kill korai hozzáférésben lesz elérhető -- akinek már megvan az alap program, vagy február 16-ig megvásárolja (most egyébként akciós), az automatikusan megkapja mind a két címet. Akinek vannak használati tárgyai, kulcsai vagy dobozai, azok nem vesznek el: ami mind a két helyen használható, azt a csapat duplikálja, míg az Airdrop megy a Just Survive oldalra, az Event tickets pedig a King of the Killhez.

Február 17-én és az után, csak külön-külön vehetőek meg a játékok -- egységesen 20 dollárt kell majd fizetni.

A Daybreak Games egyúttal bejelentette azt is, hogy a terveik szerint még idén nyáron megjelenik a végleges, tehát a Korai hozzáférést elhagyó H1Z1: King of the Kill PC, PS4 és Xbox One platformra, illetve valamikor később a H1Z1: Just Survive-val is ugyanez történik, de erről még konkrétumok nincsenek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!