A PlayStation Network szerverei csütörtökön, a hajnali órákban álltak le, s azóta sem működnek. A Sony természetesen lázasan dolgozik a probléma megoldásán, de egy bonyolult és időigényes folyamatról beszélünk, ráadásul a rendszert egyúttal meg is kell erősíteni, tudniillik külső támadás érte a szervereket.

Az első számú gyanúsított az Anonymous csoport, akik nem is olyan régen megfenyegették a Sonyt, hogy a Geohot elleni -- azóta már véget ért -- per miatt készüljenek fel a legrosszabbra. A csoport azonban tagadja, hogy bármi köze lenne a dologhoz, de azt a lehetőséget nem zárták ki, hogy a csoportjuk egyik tagja a saját szakállára dolgozott, vagy azt, hogy a Sony így akarja álcázni a belső meghibásodást.

A Sony utoljára 23-án üzent a játékosoknak türelmet és megértést kérve a történtekért, azóta viszont nem frissült a PlayStation Blog, így nem tudni semmit a munkálatokról, vagy arról, hogy kapnak-e valamilyen kompenzációt a PNS Plus előfizetők, akik öt napon keresztül a semmiért fizettek.

Ötödik napja nem működik a PSN