• Június 25-én megszűnik az Ouya online támogatása
  • A mikrokonzol 2013-ban debütált, de nagy bukás lett belőle

Eredetileg úgy tűnt, hogy az Ouya névre hallgató, Android-játékok futtatására alkalmas mikrokonzol nagy siker lesz, hiszen 8.5 millió dollárt dobtak össze rá anno a Kickstareren, amivel akkoriban ott volt a Top 10 legtámogatottabb projekt között. A 2013-as megjelenés után azonban nem jött a várt áttörés - két évre rá, 2015 júliusában ki is vonták a forgalomból a hardvert, amely a Razer kezébe került.

ouya-vegleg-bucsut-int-a-mikrokonzol.jpg

Sejthető volt, hogy ez nem jelent új kezdetet a mikrokonzol számára, inkább csak a leépülését sikerült lassítani, hiszen a szolgáltatás élt csupán tovább. Most pedig az is kiderült, hogy mikor kerül végleg pont a történet végére: bejelentették, hogy június 25-én megszűnik a platform támogatása, leáll az online szolgáltatás.

A Razer hangsúlyozta, hogy bár a fiókok megszűnnek, illetve játékokat sem lehet többé letölteni június végétől értelemszerűen, azok az applikációk azonban, amik rajta vannak a masinán, még használhatóak maradnak - feltéve persze, hogy nem kapcsolódnak felhasználói fiókhoz. Ez azonban csak a szoftverek egy részéről mondható el, így általánosságban kijelenthetjük, hogy az Ouya többé-kevésbé halottá válik az említett napon.

Az Ouya legnépszerűbb és legsikeresebb exkluzív játéka a Towerfall volt, amely Towerfall Ascension néven végül más platformokra is megjelent később.