• A BlizzConon bejelentették az Overwatch 2-t
  • Új játékmódok mellett a látvány is megújul
  • Az Overwatch 1 és 2 játékosok együtt játszhatnak majd

A pletykák és szivárgások után már csak puszta formaiság volt az Overwatch 2 bejelentése a BlizzConon, ez azonban még nem jelenti azt, hogy nem volt izgalom, hiszen jókora kérdőjel lebegett mindenki feje felett: mit is jelent a kettes szám? Most végre ez is kiderült, méghozzá egy baromi ütős cinematic trailer után.

Az Overwatch 2 egy nagy adag PvE tartalommal toldja meg az eddigi élményt. Lesznek sztori missziók, melyek a történetmesélésre fókuszálnak, valamint magas újrajátszhatósági faktorral bíró Hero küldetések is, melyek kooperatív feladatok lesznek. Hőseink a harcok során folyamatosan fejlődnek majd, új képességekkel bővítve ezzel a repertoárt. És ha már hősök: mindegyik hero megújult külsőt kap, akárcsak a korábbi pályák - és természetesen jönnek új mapek, illetve legalább két új karakter (Sojourn és Echo) is.

overwatch-2-teljesen-megujul-a-blizzard-hero-shootere.jpg

Joggal merül fel a kérdés: mi lesz az Overwatch 1 játékosokkal? A rövid válasz az, hogy semmi: egy megosztott multiplayer közegben játszhat mindenki, a pályák és a hősök elérhetőek lesznek mindenki számára, mint ahogy az új kompetitív játékmód, a Push is. Az Overwatch 2 a PvE tartalmakat és az újragondolt külsőt jelenti majd, és természetesen a korábban megszerzett kozmetikai itemeket is tovább lehet majd vinni az "új" játékba.

Hogy mikor? Ez még a jövő zenéje - addig is tudunk mutatni egy gameplay trailert.