A felhasználók beszámolói alapján az Overwatch legutolsó frissítése nem csak új játékteret és egyensúlybeli változtatásokat eszközölt, hanem tartogatott egy kellemetlen meglepetést a csalók számára is. A Blizzard egy ügyes trükkel ha nem is ellehetetlenítette, de pontatlanná tette a játékban használt úgynevezett aimbotokat, aminek a szabálytisztelő játékosok csak örülhetnek.

A trükk egyszerű: a Gibraltar pálya vörös hátterei előtt a “kisegítő lehetőséggel élők” eszköze már eddig sem működött rendesen, pontatlanul célzott. Ennek oka abban rejlik, hogy az aimbot egy bizonyos színt vesz célba, arra irányítja a célkeresztet tüzelésnél – ha ez a szín észrevétlenül, emberi szem számára nem látható módon változik időről időre, az megzavarja a csaló programot. Ezt a megoldást emelhették át a modellekre is, hogy megnehezítsék a trükközők életét.

A Blizzard egyelőre nem kommentálta az esetet, így kérdéses, hogy valóban a feltételezett ok áll-e az aimbotok gondjainak hátterében. Az állításokat megerősíteni sem tudjuk, mert ahhoz nekünk is csalnunk kéne a játékban, amit elvből (és a ban terhe mellett) nem akarunk és nem is fogunk elkövetni. De a Blizzardot ismerve biztosak vagyunk benne, hgy mindent megtesznek a csalók kigyomlálása érdekében, és egy ilyen hírnek csak örülni lehet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!