• Az Overwatch több történet központú frissítést és tartalmat kap
  • Jelenleg Orisa történetén dolgoznak
  • Az új frissítés a kiegyensúlyozottságba piszkál bele
  • Néhány karaktert gyengít, másokkal megkönnyíti a játékot
  • Overwatch teszt

Bár az Overwatch többjátékos mókára kihegyezett játékként nem kéne, hogy különösebb történettel bírjon, szereplői és világa mégis meglehetősen kidolgozott, amit főleg az olyan kapcsolt termékeknek köszönhetünk, mint a képregények és az animációs kisfilmek. Na, ilyenből idén is lesz szép számmal.

Michael Chu vezető író árulta el, hogy jelenleg az új hős, Orisán és az ő történetén dolgoznak. Ugye a mikrobihoz már kaptunk is egy eredetvideót. Emellett Chutól még megtudtuk, hogy 2017-ben szeretnének több sztori orientált frissítést és tartalmat kiadni a játékhoz, úgyhogy éppen emiatt az írógárda igencsak elfoglalt. Végül megjegyezte, hogy hamarosan érkezik valami, de még nem árulhatja el, micsoda.

Emellett kiderült néhány információ a tesztszervereken már üzemelő, következő frissítésről is. Az update az Overwatch kiegyensúlyozottságába piszkál bele, például néhány karakterrel egyszerűsíti a játékot, néhányat meg komolyabban legyengít. Kezdjük a jó hírekkel.

Winston Barrierje már akkor elkezd hűlni, amikor leteszi a generátort, nem kell megvárni a pajzs lehullását is, szóval gyorsabban visszakapcsolhatjuk majd a védőmezőt. A frissítés után Sombrával is egyszerűbb lesz a játék, most már csak azok hallhatják, hogy lopakodni kezd, akik 15 méteren belül vannak. Vagyis nem fogják még a másik szervereken játszók is hallani, hogy a leányzó sunnyogni kezdett. Végül Zenyatta képessé válik pajzs mögött lapító ellenfelekre is Discordot tapasztani, míg Junkrat már nem sebzi magát a passzív képességével.

És akkor a rossz hírek. Ana már csak 50 életerőt tölt vissza 100 helyett, a lövései pedig 80 helyett 60 sebzést okoznak, míg gránátjai 60 helyett 30-at sebeznek. Azért ez elég komoly erőcsökkenés. Ugyanígy gyengül a már említett Orisa is, aki fegyvere 200-as tárát 150-esre cserélte, míg különleges képességébe 15%-kal több töltést kell belepumpálnunk.

Mint írtam, a frissítés egyelőre a tesztszervereken fut, szóval az értékek még nem véglegesek. A hivatalos megjelenés dátumát egyelőre nem kötötték az orrunkra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!