A májusi megjelenés óta két új hős, egy új térképpel és különféle játékmódokkal bővült az előfizetéseink mellé is választható Overwatch, de ez nem jelenti azt, hogy ezzel kifújt a program. Éppen ellenkezőleg, a Blizzard tovább szeretné csiszolni és bővíteni legújabb mesterművát 2017 folyamán is. Minderről a lenti videóban Jeff Kaplan, a játék direktora számol be nekünk.

Jövő év folyamán új hősök érkeznek, ezek közül az egyiket az úriember rendkívül ígéretesnek tartja, illetve egy másikat is említ, ami még prototípus fázisban van. Elmondása szerint ezek a hősök egy igen hosszú folyamat során születnek meg, például Genjit majdnem másfél év alatt tudták összehozni, annyi technikai és koncepcionális gond volt vele.

Emellett érkezik az Oasis című, halálos autókat is felvonultató térkép, de úgy tűnik, ezt már csak 2017 elején kapjuk meg. Emellett Kaplan több másik pályát is említett, mindegyik a fejlesztés különböző fázisában tart. Ezek a térképek szorosan kapcsolódni fognak az új Arcade módhoz.

A szerverkereső szintén 2017-ben fut be, ez lehetővé teszi majd, hogy egyéni játékokat (custom games) készítsünk, és nyilvános listára tehessük, hogy bárki csatlakozhasson – vagyis nem csak azok, akiket felvettünk a barátlistára a Battle.neten. Az alapváltozat tehát hamarosan befut, de a Blizzardnak még nagy tervei vannak ezzel a sokak által kért funkcióval.

A csapat tervei között szerepel a hangok (taunt) és emotok egyéni használatának bevezetése, vagyis kiválaszthatnánk a 4-4 elemből, melyiket akarjuk használni, és egy gomb lenyomásával aktiválhatjuk azt a kívánt pillanatban. Valamint jövőre, ha lenyomjuk a „stay as group” gombot, a szöveg automatikusan bekerül a csapat chatfelületére, nem kell egyenként szólni azoknak, akik elhagyták a csapatot.

Mindemellett fejlődik majd a spectator mód, ráadásul ez Kaplan elmondása szerint a játékosok igényei szerint, illetve a nemrégiben debütált Sombra is átesik az év folyamán némi változtatáson.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!