Michael Pachter a GameTrailers.com Pach-Attack! című műsorában beszélt a Duke Nukem Forever szerepléséről. A híres játékipari elemző szerint egyáltalán nem kétséges, hogy Duke visszatérése komoly anyagi sikert jelent majd, sőt, azt is biztosra vehetjük, hogy a hányatott sorsú játék 2011-ben a boltok polcaira kerül.

"Láttuk a demót a PAX-en, tudjuk, hogy játszható, és a GearBox is rengeteget beszélt már róla, így nem csak reméljük, hogy meg fog jelenni, hanem sziklaszilárdan tudjuk is. A sikeréről pedig annyit, hogy a PAX-en nagyjából 700 ember előtt kérdeztem meg, ki játszott már Duke Nukem-mel ezelőtt, és a társaság háromnegyede feltette a kezét. Duke tehát ismert, aki 30 év alatti, szintet biztos, hogy találkozott már vele, és az Xbox 360-on igen jól fogy a Duke Nukem 3D, remekül lovagolva meg a retrólázat. Úgy hiszem, nem kell aggódni a Duke Nukem Forever miatt, az év egyik legnagyobb játéka lesz, és minimum 3 millió darabot el is adnak belőle, de én nem lepődnék meg, ha még ennél is sokkal jobban fogyna."

Bízzunk benne, hogy Pachter úr nem téved, és bátran rendeljük elő Duke-ot, abban a tudatban, hogy még ebben az életben végigjátszhatjuk legújabb kalandjait. Ha meg mégis lesz valami gikszer, tudjuk, mit kell idézni Michaelnek egy ilyen végzetes jóslatot követően: "Your face, your ass... what's the difference?"